Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Boglárka Vendégház
Falusi szállás
Letkés, Pest megye
Budapestről 70 km-re az Ipoly völgyében található vendégházunk 2005-ben ...

Akácvirág Vendégház és Apartman Szilvásvárad
Szilvásvárad, Heves megye
Az Akácvirág Vendégház a Bükk-hegységben található, a Lipicai lovak, ...

Naszálykapuja Vendégház
Kosd, Pest megye
A vendégház a Dunakanyarban található, Váctól 5 km-re. Zebegény, ...

Tóth Tanya
Falusi szállás
Szentkirály, Bács-Kiskun megye
Ha igazán nyugodt pihenésre, kikapcsolódásra vágyik, látogasson el ...

Ópusztaszeri Akhal Ménes - Jurtaszállás
Ópusztaszer, Csongrád megye
Ha Önök Ópusztaszerre látogatnak, megtekinthetik a Feszty-körképet ...Kemencés Vendégházak 

Kővágószőlős, Baranya megye
Mecsek-Nyugat Falusi Vendéglátóinak Egyesülete

Férőhelyek száma: 8 (+Pótágyak: 3)
Szobák száma: 4
Elrendezésük:
 - 4 db kétágyas
Grillezési lehetőség: Van
Egyéb tűzgyújtási lehetőség: Van
A tulajdonos nem a helyszínen lakik.
Parkolási lehetőség: Udvaron
Játszótér: Van
Reggeli: Rendelhető
Félpanzió: Rendelhető
Teljes ellátás: Nem rendelhető
Ár: 2800 Ft/főtől
Háziállat vihető.
A háznál a következő idegen nyelveket beszélik: német
A szállásnál SZÉP kártyát elfogadnak!
Kiadó: január 01. és december 31. közötti időszakban

Elérhetőségek:
Vonalas telefon: 72/374-612
Mobil: 30/470-3360
Email küldés a szállásadónak

Kemencés Vendégházak galéria
Galéria

Leírás:
Kővágószőlős Baranya megyében Pécstől 10 km távolságban a Jakabhegyi Természetvédelmi Terület ölelésében elhelyezkedő község. A falu templomának szomszédságában egy utcában találhatók vendégházaink.
Jelenleg 4+1 fő részére tudunk szállást biztosítani a Széchenyi u. 4 szám alatti Kemencés vendégházban s további 4+2 fő részére a Széchenyi u. 2 szám alatti Kemencés vendégházban. A házak elhelyezkedéséből adódóan lehetőség nyílik arra, hogy baráti társaságok együtt is ellátogassanak hozzánk. A nappali programjaikat együtt tölthetik, de a pihenés idejére külön is vonulhatnak egymást nem zavarva, de mégis közel egymáshoz

A Széchenyi u. 4 szám alatti Kemencés vendégház 1865-ben épült. A melegség, a szeretet a régi mesék igazi "mézeskalács házikója" ez a "tisztaszoba" ma nappaliként szolgál, ahol a búboskemence mellett kellemesen lehet pihenni, s a festett ládás padon is el lehet nyújtózkodni. A ház vastag vályog falai nyáron kellemes hűvös levegőt biztosítanak, télen pedig kizárják a hideget s a kemence mélyén pattogó tűz melege mellett figyelemmel lehet kísérni az ablak előtti madáretető éhes vendégeit.
Festett parasztszekrény rejti a televíziót, a magnós rádiót, a konyhában hűtőszekrény, kenyérpirító, kávéfőző, kerámialapos tűzhely is rendelkezésre áll, de természetesen mellette van a nosztalgikus takaréktűzhely.
A tetőtéri két légkondícionálható hálószoba összesen 4 (+1) fő részére biztosít szállást, ide egy meglehetősen meredek lépcsőn lehet feljutni, mely diófából készült.
Nyáresti beszélgetésekhez egy pohár jó bor mellett hangulatos helyszín a ház tornáca vagy a füves kert, ahol a vendégek kedvükre grillezhetnek vagy szalonnát süthetnek, míg a gyermekek kedvükre hintázhatnak, homokozhatnak.

A Széchenyi u. 2 szám alatt található második vendégházunk - mely a polgári élet jegyeit hordozza magán - ablakai nyújtottak, palettái belül helyezkednek el. A kapu és a kerítés míves kovácsoltvas munka s a kapuoszlopok faragott helyi vöröskőből épültek. A ház központi helyét a nappali foglalja el a pótágyként szolgáló kihúzható kanapéval s egy kemencével mely a vendégek körében nagyon közkedvelt.
Innen nyílik két hálószoba az utcára és az udvarra nyíló ablakokkal, így összesen 4+2 fő részére biztosít szálláslehetőséget. A házban egy mini konyha található kerámialapos tűzhellyel, hűtővel, mikrosütővel és kávéfőzővel. A nappaliból nyílik a zuhanyzós fürdőszoba és a WC. A ház a magasból tekint az udvarra így napos időben a délre néző nappali teljes egésze a napfényben fürdik.
A gyermekek ennél a háznál nem a szokásos homokozót és a hintát találják, hanem az udvaron babaház várja őket, ahol fiuk, lányok egyaránt kedvükre játszhatnak.
Míg a szülők beszélgetés közben grilleznek, kóstolják a helyi borokat s a kemencében sült lepényt, a gyerekek zavartalanul mégis szem előtt élvezhetik a játék minden örömét. Szeretettel várjuk családja, barátai társaságában.

Látnivalók, programlehetőségek: Túrázás a közel 600m magas Jakab-hegyre a „Babás-szerkövekhez”, csodálatos panoráma a Zsongorkő-kilátóról, Remete barlang, bronzkori földvár, a pálos rend XIII.sz-i Szent Jakab temploma és kolostorának romjai, Árpádkori templom és harangjáték (naponta 14.00h és 18.00h-kor), XVIII.sz-i plébániaépület, Bányászati Múzeum, Helytörténeti Kiállítás, középkori malomkő, Honfoglalási emlékpark

Kedvezmények:
Gyermekeknek a szállás mindkét házban (min. 3 fő esetén) 0-6 éves korig 2.000,-Ft.

Annak érdekében, hogy a szálláshoz könnyebben eljusson EZEN a linken térképet talál a településhez.Szállások
Hírek
Leírások
Mindenwww.gordisaiszovetkezet.hu/